Työnimi Jurassic Island: Saaren asukkaat

Dinosauruksilla on sulkapeite. Noin, nyt se on sanottu. Ilmeneekö sulkien olemassaolo mitenkään, mutta ainakin linjaus on nyt olemassa.

Kuvia saaren faunasta ei tule olemaan, mutta toivottavasti jossain vaiheessa eri yksilöillä olisi vähintään lajitason kuvausteksti. Eeeerittäin siisti juttu olisi, jos mukana olisi myös yksilöllisiä piirteitä kuten erilaisia värejä, arpia jne. Koska työkaluna on teksti, ei ole (periaatteessa) mitään syytä miksei yksilöitä voisi yksilöidä hyvinkin pitkälle. Käytäntö on tietysti mitä on, mutta murehditaan sitä vasta myöhemmin ja keskitytään fantasiointiin!

Laumoja tutkiessa olisi todella hienoa havaita perinnöllisiä piirteitä, juuri aiemmin mainittuja värejä tai ehkä jonkinsorttista kuviointia tai muuta vastaavaa. Pitää tutkia asiaa.

Jos nyt aivan hulluksi heittäydytään, niin ekosysteemin rakentaminen on yksi suurimmista haaveistani pelin suhteen. Lajeja toki pitäisi olla vähän, niin eläinten kuin kasvienkin suhteen ja silti hommassa olisi aika reilusti tekemistä, mutta hei, ei tässä olla deadlineja määrittelemässä! Tarkkaa simulaatiota ei ole tarkoitus tehdä (olkootkin, että se olisi penteleen makeaa), joten käytännössä saari toimisi yksinkertaistettujen sääntöjen valossa ja pelaajien nähtäville osuisi vain jollain periaatteella generoituja esimerkkejä ekosysteemin toiminnasta. Käytännössä siis syötyjä kasveja ja eläimiä, niin tapahtumapaikalle jääneinä roippeina kuin syöjän elimistön läpäisseessäkin muodossa, metsästäjiä, saaliita, poikasia, vanhuksia jne.

Siinä missä ekosysteemi on tyhmennettävissä yksinkertaiseen sääntökirjaan ja savuun ja peileihin, eläinten käyttäytyminen pelaajien läsnäollessa taitaa olla vaikeampi juttu. Tietysti minä pelaajana haluan pelästyä sinä hetkenä kun huomaan yhden velociraptorin. Tietysti niiden muiden pitää olla jossain väijymässä. Haluan nähdä eri reviirejä, juomapaikkoja, sun muita. Tällaiset on todennäköisesti toteutettavana jonkinsorttisina erikoistapahtumina joten kovin dynaamisia tapahtumia ei varmaan pääse muodostumaan.

Asiavirheitä tulee varmasti paljon, en minä kuitenkaan tiedä juuri mitään mistään kirjoittamastani. Koetan sekoittaa mukaan niin paljon tämän hetkisen tiedon valossa olevaa faktaa kuin mahdollista, mutta jossain vaiheessa on kuitenkin antauduttava Jurassic Parkeista sun muista opittujen juttujen armoille.

Niin joo, parempi myös kirjata ylös, että dinosauruksia ei voi kesyttää. Olisi tietysti todella siistiä johtaa omaa raptorilaumaa, mutta pelkään pahoin, että kesyttäminen veisi liikaa pelin painopistettä pois tutkimisesta.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.