TJI: Testailua Javascriptilla

Opinnäytetyötilanteesta johtuen on pitänyt koettaa keskittyä muualle, mutta satunnaista testailua sentään on tapahtunut. Javascript ei tosiaan ole se tutuin juttu minulle ja sen nätisti sanottuna purkkamaiset ratkaisut  tuntuvat välillä hieman oudoilta. Testailusta on kuitenkin ollut paljon hyötyä ja eiköhän tuolla vielä pelin saa tehtyä.

Tämän kertaisessa testailussa oli kyse heksoista. Tein varmaan maailman yksinkertaisemmat viritykset kartan tallentamiseen ja kuvien näyttämiseen, mutta onpahan kuitenkin jotain toimivaa.

hexatestailuaNätit tilet ei tietenkään ole omaa tuotantoa vaan Kenneyn taidonnäyte OpenGameArtista.

Niin tämä ei toki ole vahvistus, että TJI olisi heksapohjainen, tutkin vain sen mahdollisuutta.

Heksoista tulikin mieleeni, että rendasin taannoin opinnäytetyön tekemisen ohessa tällaisen kuvan:

characterTuosta se heksapohjaisuus otti ehkä jopa lopullisesti tuulta alleen, pelkkä ajatus noin hienoista hahmografiikoista on aika houkutteleva. Sääli, että resurssit (= taidot AIKA) ei kuitenkaan riitä tuollaiseen grafiikan tasoon. Jotkut saattavatkin tunnistaa MakeHumanin perusvaatteet, joten kunniaa ei voi tästäkään graafisesta loistosta ottaa…

Offtopic, mutta oma osaamattomuus JavaScriptin ja vähän muunkin kanssa on muuten ollut epävarma aihe blogissa, tavallaan ei haluaisi näyttää kuinka vähän oikeasti osaa ettei vaan sotke työllistymismahdollisuuksia, mutta olen päässyt jonkinlaiseen yksimielisyyteen itseni kanssa. Ensinnäkin teen web-projektia, joten jos ne taidot eivät siinä ohessa kehity, niin jotain on mennyt pahemman kerran pieleen. Niin ja onnistuessani lopputuloksena on arvokas työnäyte. Toisekseen en haluaisi bluffata omalla osaamisella vaikka sitä kai pitäisi työnhakijan tehdä. Eipähän ainakaan pitäisi tulla pettymyksiä tällä tavalla. Kolmantena asiana pitää huomioida ihan potentiaalisen työnantajan kiireisyys: kukaan ei lähde penkomaan joka ikistä blogikirjoitusta mitä hakija on elämänsä aikana rustannut (Hei, tuleva pomo, olet perinpohjaisuudessasi harvinainen ihminen ja haluan tulla teille töihin kehittämään omaa perinpohjaisuuttani!). Eli pyrin jatkossa olemaan avoimempi testailujen sun muun suhteen, onpa sitten edes omat virheet dokumentoituna jos ei muuta!

Share This:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.