TJI: pelin muodot ja jotain muuta

Kuva TJI:stä muodostuu osittain selkeämmäksi ja osittain sitten taas sumeammaksi. Asia selkeämmästä päästä on pelin ulkopuolinen muoto. Peli ei ole vain peli vaan sen oheen tulee myös oheissivusto. Käytännössä sivusto sisältää tietoa saaresta, sen asukkaista ja tietysti ajankohtaisista asioista.

Aivan alussa sivustolla ei ole juuri mitään tietoa, ei välttämättä edes karttaa, mutta samalla kun pelaajat edistyvät pelissä, myös sivuston sisältöä kertyy lisää. Uutisvirrasta voi bongata uusimmat havainnot eri dinosauruksista ja tarkastella lajista paljastuneita tietoja jne. Tämä oheissivusto on avoin myös ulkopuolisille, joten jos pelaaminen ei innosta, mutta pelimaailman tarina kiinnostaa, löytyy siitä ainakin jotain tietoa ilman pelitunnusten tekemistä.

Haluaisin myös mahdollistaa pelin pelaamisen ilman tunnuksia. Anonyymit pelaajat voisivat pelihahmon sijaan käyttää esimerkiksi quadrokopteria ja testailla pelin toimintaa ihan omassa rauhassa ilman paineita mokaamisesta heti alussa. Anonyymitkin voisivat tehdä jotain tehtäviä, mutta kaikkeen vähänkin edistyneempään tarvittaisiin sitten pelitunnukset. Jonkinlainen mahdollisuus ottaa kunnia tehdystä työstä olisi kiva olla, joten kai nimimerkin valinta pitäisi jättää mahdollisuudeksi anonyymeillekin, pitänee vaan kehittää helpot moderointityökalut jotta pahimmat rivoudet saadaan kitkettyä.

Pelin muoto pienemmässä mittakaavassa on taas muuttunut epäselvemmäksi, sillä vaikka alunperin tarkoitus oli tehdä nimenomaan jotain mudihtavaa, niin olisi se silti aika loogista tehdä tuosta pikemminkin ”roguelike” ja nostaa kartta pääasiaksi. Aika todennäköisesti tulen noin tekemäänkin, mutta katsotaan nyt mitä tapahtuu.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.