TJI: Pelihahmojen ammatit

Olen pohdiskellut erilaisia hahmoluokkia pelimekaniikkojen kannalta ja tullut siihen tulokseen, että painotan nimenomaan tutkijoita ja muita saarella ammatin vuoksi olevia ihmisväestön edustajia. Ensimmäisessä postauksessa mainittua selviytyjää ei siis tulisi peliin. Tässä vaiheessa tietysti mieli muuttuu tiuhaan tahtiin, mutta selviytyjä olisi niin erillään muusta hahmokatraasta, että voi olla helpompi toistaiseksi vain sivuuttaa se.

Tutkijoilla voisi olla erilaisia tutkimuskohteita aina yksittäisen lajin liikehdinnän tarkkailusta koko ekosysteemin pähkäilyyn. Tämä mahdollistaisi selkeän tavan kontrolloida vaikeusastetta ja toisaalta myös rohkaista pelaajien väliseen interaktioon jos laajoihin tutkimuksiin voisi osallistua useampia pelaajia.

Tutkijoiden ohella toinen mieleenjuolahtanut ammattikunta on toimittaja. Toimittajan tehtävänä olisi paitsi kuvata ja uutisoida saareen liittyvistä asioista, myös jahdata muita pelaajia saadakseen tietoa tutkimuksista ja ehkä myös kirjoittaa pelaajien kokemuksista. Toimittajana pelaamisesta tekisi erikoista se, että uutiset julkaistaisi pelin yhteydessä toimivalla tosielämän nettisivulla. Ehkä jopa tosielämän klikit saattaisivat heijastua pelin sisälle ylimmäräisten kokemuspisteiden tai muun sellaisen kautta.

Muutenkin olisi siistiä saada dokumentoitua peliä mahdollisimman paljon myös ulkopuolisten nähtäväksi, sillä aidot pelaajakertomukset antaisivat pelin aloittamista harkitseville minun tekemää kuvausta aidomman käsityksen tulevasta.

Erilaisten pelin ulkopuolisten sosiaalisten elementtien läsnäolosta huolimatta tarkoituksena ei todellakaan ole tehdä mitään some-peliä. Ne olisivat pikemminkin lisämauste, mitä ei ole pakko käyttää mikäli ei halua.

Ps. Kirjoitusten otsikointi vielä etsii muotoaan, pidän tässä käytetystä lyhyestä versiosta, mutta sitten taas projektin nimi ei välttämättä esiinny kuin avainsanoissa. Toisaalta, jos alkaisin käyttää pelkkää lyhennettä, niin voisin sitten tulevaisuudessa vain keksiä uuden merkityksen kirjaimille ja näin pitää kirjoitusjatkumon eheänä työnimestä luopumisen jälkeenkin! jooei.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.