TJI: Mitä siellä sitten tehdään? Osa 1

Päässäni alkaa hahmottua kuva hyvin tehtäväpohjaisesta pelistä. Pelaajille avautuu yhteinen tehtävävalikoima joista sitten voi hahmon kykyjen ja käytettävissä olevien resurssien mukaan valita itselleen sopivimman.

Suht suoraviivainen tehtävä tutkijalle on tietyn lajin edustajan tarkkailu. Tämä tapahtuu tainnuttamalla haluttu dinosaurus (pelaajalla on jonkin sorttinen ilmakivääri jolla pystyy ampua nukutusnuolia) ja asentamalla tähän jäljitin. Jäljittimiä ovat esimerkiksi lintujen tarkkailusta tutut renkaat jaloissa, gps-paikantimella varustetut pannat ja jäljittimet jotka asennetaan liiman avulla esimerkiksi sarveen tai muuhun sopivaan kohtaan tai isolla ruiskulla nahan alle. Ehkä joissain tapauksissa saattaa ihan akkuporakonekin tulla tarpeen… Vaikeusastetta saadaan sitten nostettua eri eläimillä: pieni ja hidas kasvissyöjä on paikannuksen jälkeen helppo kohde, mutta entä sitten suuri lihansyöjä?

Esimerkkinä paljon vaikeammasta tehtävästä voisi toimiva näytteen ottaminen poikaselta, erityisesti nuorelta sellaiselta. Vanhemmat voivat olla hyvinkin agressiivisia ulkopuolisia kohtaan joten pelisilmää on käytettävä.

Osa tehtävistä on ylläpidollisia tai valmistelua muihin tehtäviin. Tämä voi tarkoittaa esimerkiksi tarkkailupisteen pystyttämistä, akkujen vaihtoa valvontalaitteeseen X tai varustekätkön tekemistä maastoon.

Suunnitelmiin voi kuitenkin tulla muutoksia tärkeämpien tehtävien vuoksi. Tulipalo tukikohdassa, dinosauruksia kaatava epidemia, salametsästäjät ja sen sellaiset voivat mutkistaa elämää hyvinkin suuresti.

Tehtäviä voi ottaa useampia, joten ylläpidolliset toimet voi suorittaa suurempien tehtävien yhteydessä.

Osa tehtäväesimerkeistä voi olla hauskoja ainakin muutaman kerran, mutta melko yksitoikkoisiahan ne lopulta ovat. Tehtävävalikoimaa pitää ehdottomasti monipuolistaa tulevaisuudessa. Noin ylipäätään on vaikea sanoa mikä Jurassic Islandissa olisi hauskaa. Siis paikkoja voi tutkia, muiden pelaajien kanssa höpöttää, hahmoa kehittää ja suoritettavaakin löytyy mikäli haluaa rengastaa ne kaikki™, mutta onko mikään niistä riittävän palkitsevaa?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.