TJI: Kommunikaatio

Värkkäilin huvin vuoksi aamutuimaan javascriptillä chat-hässäkkää ja siitä sitten päädyin pähkäilemään pelaajien välistä kommunikaatiota pelissä.

Keskustelu tapahtuu radiopuhelimen avulla. Oletuksena kantama kattaa vain osan saaresta, mutta jossain keskeisessä paikassa on toistin, jolla sitten voidaan tavoittaa miltei kaikki radiopuhelimet saarella. Katvealueita tietysti voi olla ja aina on mahdollista, että toistin menee syystä tai toisesta epäkuntoon, joten yleinen keskustelu saattaa silloin tällöin hävitä käytettävistä. Rikkoutumisia ei tietenkään saa tulla liian usein tai muuten epäluotettavuus ajaa pelaajat vaihtoehtoiseen keskustelutapaan.

Radiopuhelinten lisäksi äänellä on kantama. Puhe kuuluu vain n yksikön päähän selvästi ja sen jälkeen tekstiin ilmestyy randomkirjaimia alkuperäisten tilalle ja lopulta ei niitäkään. Ajatuksena on, että myös radio voi rikkoutua tai akut tyhjentyä ja sen jälkeen pelaaja on pelkän äänen varassa. Jos hätä tulee, ei apua voi pyytää muuten kuin toivomalla, että joku toinen hoksaa katoamisen ja tekee siitä ilmoituksen. Ilmoituksen avulla sitten halukkaat voivat lähteä etsimään kadonnutta kollegaa ja näin saada ekstrapisteitä.

Mutulla pelaajan satunnainen, mutta looginen eristäminen voisi auttaa luomaan selviytymistarinoita. Sinä olet joutunut pulaan: ensiksi hyökkäsi velociraptor  ja sitten ilmeni, että vara-akku jäi ottamatta matkaan ja pilvisen sään takia aurinkopaneeli ei ole toimiva ratkaisu. Pimeäkin alkaa tulla, eikä kukaan vastaa huutoihin. Ainoa kylmässä yössä lämmittävä asia on toivo siitä, että joku on huomannut sinun radion vaienneen. Aamuyöllä toivo alkaa jo olla mennyttä, mutta juuri silloin jostain kuuluu huuto. Siitä ei saa selvää, eikä huutajaa voi tunnistaa, mutta alat huutaa takaisin. Hetki hetkeltä äänet lähestyvät ja lopulta kasvuston lomasta ilmestyy huolestunut kollega vara-akun ja ensiapupakkauksen kanssa. Peli ei sittenkään ole menetetty. Tuollaisia selviytymistarinoita.

Share This:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.