TJI: Dinosaurusten sukupuut

Jollain perverssillä tavalla haluaisin muutenkin turhan isoksi kasvavaan työnimi Jurassic Islandiin tavan tutkia dinosaurusten sukupuita. Yksinkertainen tapa olisi vain pitää kunkin yksilön lisääntymisistä kirjaa, mutta kun tosielämässä on jo Facebook, niin en kai minä sellaista halua lähteä toistamaan. Tietysti se siistimpikin tapa tulee tosielämästä, nimittäin ongelma ratkeaisi nätisti DNA:lla.

Dino-DNA olisi käytännössä tiivistelmä dinosauruksen ominaisuuksista ja jonkinlainen allekirjoitus, eli ihan vain jotain random-tavaraa mikä takaa että yksilö on uniikki. Voisihan nuo tiedot tietysti piilottaa kirjainten A, C, G, T taakse, jolloin kokonaisuus näyttäisi leikisti oikeammalta.

Dinosaurusten lisääntyminen sitten tapahtuisi vanhempien DNA:t yhdistämällä joidenkin sääntöjen mukaan. Joitain yksinkertaisia linjauksia dominoivista geeneistä tähän pitäisi jostain pieraista, mutta tiedä sitten kuinka paljon niitä voi soveltaa iät ja ajat sitten sukupuuttoon kuolleisiin eläimiin joiden ominaisuuksista on hyvin vaihtelevaa tietoa.

No, oletetaan että DNA on käytössä, pelin sisällä sukupuun kartoittaminen sitten tarkoittaisi näytteen ottamista ja sen vertaamista olemassa oleviin näytteisiin. Mahdollisuus tällaisiin temppuihin tietysti tulisi vain vaikeasti rakennettavan tutkimuslaitoksen kautta, joten hommaan tarvitaan joko toimiva yhteisö tai pitkälle edennyt pelaaja.

Ja jottei kukaan unohtaisi Jurassic Park -faniuttani, tässä pohdintojen väistämättäkin mieleen palauttama pätkä siitä parhaasta JP-leffasta:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.