Random mudihtava peliprojekti

Olet päätynyt saarelle josta näkyy heti ettei se ole aivan mikä tahansa saari: sitä kansoittavat dinosaurukset. Tutkijana et tietenkään osunut sattumalta tähän tuntemaamme historiaa hyljeksivään paratiisiin keskellä merta vaan tavoitteenasi on kartoittaa alueella eläviä lajeja ja dokumentoida niiden elämää. Varusteet ovat tehtävänmukaisia, mutta parempi silti on vältellä suurempia saalistajia.

Tai ehkä päädyitkin saarelle lentokoneonnettomuuden vuoksi. Kunnon selviytyjän tavoin pärjäät viidakossa mainiosti ilman sen kummempia apuvälineitä. Haasteena vain on se, ettei sinulla myöskään ole karttaa tai juuri muutakaan tietoa saaresta.

Kenties taustasi ja tavoitteesi on jokin muu, mutta loppujen lopuksi olet samassa liemessä muiden saarella olijoiden kanssa. Meno saarella on enimmäkseen melko hidastempoista ja painopiste on paikkojen tutkimisessa. Jos hyvin käy, saattaa jostain löytyä kohtalontoveri jonka kanssa voi lyöttäytyä yhteen.

Jotain tuollaista olisi ”Random mudihtava peliprojekti”, kutsuttakoon sitä toistaiseksi vaikka työnimi Jurassic Islandiksi kun ei parempaakaan ehdokasta ole juolahtanut mieleen. Tekstipohjainen moninpelattava peli-idea joka on syntynyt Jurassic Park -elokuvien (erityisesti Lost World: Jurassic Parkin alkupuoliskon) ja Ark: Survival evolvedin innoittamana. Mudeista (multi user dungeon), eli tekstipohjaisista moninpelattavista roolipeleistä, ei minulla ole minkään sortin kokemusta, mutta aihe alkoi kiinnostaa Sethblingin streamin myötä, jossa miekkonen esitteli opiskeluaikoinaan tekemäänsä mudia.

Kirjoitushetkellä on olemassa vain jotain idean tapaista. En yleensä puhu kellekään idearaakileista, mutta jostain syystä päädyin kokeilemaan tällaista avoimempaa kehitystapaa. Tavoitteenani on kirjoitella sekalaisia muistiinpanoja ja ennen kaikkea pitää jonkinlaista kirjaa edistymisestä.

Varoituksen sana: En tee tätä projektia saadakseni aikaan valmista peliä vaan ihan vain tekemisenilosta. Touhuun tulee varmasti pitkiäkin taukoja ja voin jo nyt sanoa, että tuskin tästä valmista tulee. Jos kuitenkin kestät epävarmuuden ja haluat lukea peliaiheista projektilogia, tästä voi tulla jotain sinua kiinnostavaa.

One thought on “Random mudihtava peliprojekti”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.