Opinnäytetyöstä

Olen opinnäytetyötä sivunnut parissa kirjoituksessa, joten on vissiin paikallaan kertoa jotain muutakin aiheesta. Opinnäytetyöksi tulee peli Unreal Enginellä.

Tavallaan homma alkoi jo vuosi sitten, mutta erinomaisesta aiheesta huolimatta en saanut aikaiseksi oikein mitään ajattelutyötä kummempaa. Ohjausseminaari oli jokunen viikko sitten eikä oikein siihenkään mennessä ollut kovin kummoista jälkeä saanut valmiiksi, lähinnä testailuja (jotka itsessään ovat olleet kullan arvoisia), mutta seminaarin jälkeinen aika onkin sitten ollut todella tehokasta. Monena päivänä on puuhannut opparin parissa kirjaimellisesti aamusta iltaan.

Tässä tilassa saattaa olla jotain kiinnostavaa... Pahoittelut huonoista valosista, käytin epähuomiossa vääriä asetuksia.

Valitettavasti visioni pelistä ei näytä siltikään toteutuvan. Se pelillinen osuus jää tekemättä kun aika ei riitä, mutta se on sitten eri asia kuinka paljon kenttään kerkeää tekemään interaktiivisia asioita kuten ovia ja sen semmoisia. Tällä hetkellä olen keskittynyt 3D-mallintamiseen ja kentän koostamiseen.

Vaikka olen Blenderiä käyttänyt vuosien ajan, ei käyttö oikein koskaan ole ollut erityisen vakavaa eikä omilla mallinnustaidoilla kyllä ole kehuskelemaan päässyt. Vähemmän yllättäen päivästä toiseen jatkuva mallintaminen on kehittänyt omaa osaamista ihan älyttömästi, erityisesti teksturoimisen suhteen se kun on ollut homma mallia enhaluaonkopakko.

Keittiö ja pöydätön ruokailutilaKenttä on palanen suurempaa kuvitteellista peliä. Siinä eräänlainen, sanotaan vaikka että ”oma-alotteinen yksityisetsivä” etsii likaa ihmisistä ja hankkiutuu vasta sitten asiakassuhteeseen. Tietysti homma menee ajan mittaa mutkikkaammaksi ja mutkikkaammaksi kun riskin ja palkinnon suhde nousee korkeammalle.

Opinnäytetyössä peli on ensimmäisen persoonan seikkailu, mutta sittemmin siitä on omissa visioissa muodostunut perinteisempi point&click-seikkailupeli. On muuten sellainen peli, minkä haluaisin joskus saada ihan tehtyäkin, mutta se on sitten tulevaisuutta se.

Ps. Oheiset kuvat ovat tosiaan hyvin keskeneräisestä projektista, joten antakaa anteeksi kaikki kökköydet, ainakin osasta pitäisi päästä eroon jossain vaiheessa! Palaute on toki tervetullutta; aion jatkaa tämän kentän väsäämistä koulusta valmistumisen jälkeenkin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.