Milliput

Milliput on epoksimassa eli sen kaksi komponenttia sekoitetaan toisiinsa jolloin ne aloittavat kovettumisprosessin. Aikaa kovettumiseen menee pari tuntia, mutta tehokasta työskentelyaikaa on 30-45 minuuttia. Lopullinen kovettuminen tulee vuorokaudessa ja lopputulos onkin kivi kova.

Tuoteperheeseen kuuluu useita vaihtoehtoja, kaikki ovat ilmeisesti skulptaukseen soveltuvia, mutta yleisimmin näkee käytettävän Milliput Standardia sekä Milliput Superfineä. Erottavina tekijöinä tuotteilla on lähinnä väri ja raekoko.

Hauskana sivuhuomiona mainittakoon, että Milliput ei alkujaan ole skulptaustuote vaan se kehitettiin kuta kuinkin kaiken mahdollisen korjaamiseen.

Milliput Standard ei ole kovin kallista vaikka ei se halvinkaan massa ole. Noin 120 grammaa irtosi Ebaysta postikuluineen 8,5 euron hintaan ja Suomestakin näyttää reilulla kympillä tavaraa saavan. Miniatyyrihommissa 120 grammaa riittää todella pitkälle. Superfine on kalliimpaa, mutta ainakin toistaiseksi olen pärjännyt Standardilla.

Minulle suurin haitta Milliputtyssä on ollut ihon ärsyyntyminen. Virallisesti massa ei kai ole myrkyllistä, mutta ärsyttävää se kuitenkin on, joten kontaktia kannattaa välttää. Olen ottanut tavaksi pestä kädet huolellisesti heti erän sekoittamisen jälkeen, sillä sen jälkeen massaan ei tulekaan koskettua sormilla kuin äärimmäisen harvoin. Ärsytystä ei ole tämän käytännön jälkeen ollut lainkaan.

Milliputtin komponentit eivät tykkää ilmasta joten suositeltavaa on säilyttää massoja niiden omissa pakkauksissaan, näin säilytysaikaa pitäisi olla useita vuosia. Itse olen käyttöä varten pitänyt pieniä paloja pienissä purkeissa kätevyyden vuoksi ja niissä säilytysaika on joitain viikkoja joten rotaatio pitää olla kunnossa.

Tarttumisominaisuudet eivät Milliputtilla ole erityisen hyvät, mutta jos sitä sotkee Green Stuffiin 1:1 -suhteella, on lopputulos hyvin eri materiaaleihin tarttuvaa ja kivi kovaksi kovettuvaa.

Parhaaksi Milliputin sekoitussuhteeksi olen huomannut noin 60 % harmaata ja loput keltaista, lopputulos ei tartu työkaluihin niin pahasti kuin 1:1 suhteella tehty massa. Ohjeen mukaan massaa tulee sekoittaa niin kauan että värejä ei erota toisistaan ja sitten vielä jatkaa minuutin ajan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.