Kymmenen kysymyksen haaste

Törmäsin Pelit.fi:n kumppaniblogissa Level Up! kymmenen kysymyksen haasteeseen ja vaikka blogipostauksen naputteluun ei allekirjoittanutta haastettukaan, päätin tunkea mukaan.

1. Koska aloitit pelaamisen ja millä laitteella?

Lautapelejä nyt on tullut pelattua siitä asti kun henkinen kehitys on sen sallinut, mutta tietokonepelien pariin pääsin siinä kuuden vuoden kypsässä iässä kun kotiin saapui 486-prosessorilla varustettu tietokone joskus vuoden 1993 paikkeilla. Paljoahan kalliilla ja hämmästyttävällä kapistuksella ei saanut tehdä, mutta pääsi sillä sentään Skifreetä, Rodents Revengeä ja muita pikkupelejä pelaamaan!

2. Mikä oli suosikkipelisi lapsena?

Minulla on tosi häilyvä ajantaju, joten en ihan suoraa osaa sijoittaa jotain peliä juuri lapsuuden suosikkeihin, mutta jos jotain pitää veikata, niin Age of Empiresin demoversio, ensimmäinen Civilization tai Skifree varmaan olisi aika lähellä. Luultavasti unohdin jonkun todella tärkeän.

3. Pelaatko mieluummin yksin- vai moninpelejä? Miksi?

Ennen olin aika pitkälti pelkästään yksinpelaaja, mutta viime vuosina tilanne on jonkin verran tasoittunut. Yksinpelit viehättävät yhä eniten, sillä niissä voin keskittyä uppoutumaan pelin maailmaan sen sijaan, että mc_kyrpaJ00sepp1 vonkuisi koko ajan kultaa minulta. Moninpelit ovat yleensä pikemminkin hetken huvia kun koittaa aika katsoa kuka upottaa kenet World of Warshipsissä tai selviytyä kuolemanpartioiden kansoittamassa kaupungissa GTA V Onlinessa.

4. Mitä pelaat tällä hetkellä?

Dishonored (päätarina läpi ensimmäistä kertaa, dlc menossa) ja Minecraft taitaa olla ne tämän hetken ainoat goto-pelit. Aika paljon tulee pelattua myös Heroes of Might and Magic 3:a ja neljättä ja viidettä Civilizationia.

5. Minkä pelin ostit viimeksi?

Mahtoipa olla Deadly Premonition The Directors Cut, vähän alusta tuli testattua, mutta puoleen viikkoon en ole edes muistanut koko peliä.

6. Minkä pelin aiot ostaa seuraavaksi?

7 Days To Die näyttää olevan ykkössijalla Steamin toivelistalla ja sen pelaamista tulee parin päivän välein seurattua 7 Mindcrackers to Dien muodossa, joten se on hyvä ehdokas. Käytännössä seuraava peli kuitenkin on joku törkeässä alennuksessa oleva peli jota en tiennyt tarvitsevani ennen minimaaliseksi puristetun hintalapun näkemistä.

7. Mikä pelaamisessa on parasta? Entä pahinta?

Olen roolipelaaja miltei pelistä riippumatta, joten parasta pelaamisessa on se tunne kun tajuaa ajattelevansa niin kuin pelihahmo ajattelisi. Pelatessa voi ottaa loman omasta itsestään ja elää jonkun toisen elämää ja näin ymmärtää sellaisia asioita joita ei välttämättä muuten ymmärtäisi.

Aivan selvästi pahinta pelaamisessa on  siihen uppoava aika. Hinkua olisi tehdä vaikka mitä, mutta auta armias kun pitää päästä kokemaan mitä pelissä tapahtuu seuraavaksi tai nousta seuraavalle tasolle tai pelata vielä yhden vuoron verran…

8. Hankitko pelit mieluummin fyysisinä kappaleina vai digitaalisina? Miksi?

Hankin pelit käytännössä pelkästään digitaalisina, sillä minulla on ollut todella surkea onni fyysisten pc-pelien kanssa. Monta kertaa on cd-avain ollut asennusohjelmalle kelpaamaton tai kopiosuojaus jollain muulla tavalla kussut muroihini. Ongelmatta ei toki digitaalisellakaan puolella ole säilynyt, mutta tuntuu, että keskimäärin saan digitaalisen pelin toimimaan kivuttomammin kuin fyysisen. Sitä paitsi pc-pelit kuitenkin naitetaan Steamiin, Uplayhin tai Originiin, joten fyysinen levy ei ole kuin koriste hyllyssä.

9. Mitä muuta harrastat kuin pelaamista?

Ohjelmointi on kiinnostanut melko pienestä pitäen ja vaikka välillä on ollut heikompiakin kausia, niin kyllä sitä vaan hinku koodin naputtelulle löytyy aina jostain. Mikrokontrollerit ja elektroniikka yleensä on melko tuore harrastus, mutta hyvin koukuttava sellainen.

10. Mitä pelaaminen merkitsee sinulle?

Tärkein jo tuli seitsemännen vastauksen kanssa, joten en sitä toista. Pelaaminen on kuitenkin muutakin kuin todellisuudenpakoa tai ympäröivän maailman ymmärtämistä, se on myös suuri innostuksenlähde. Voi olla, että vähän liiankin suuri innostuksenlähde, sillä aikojen saatossa olen aloittanut noin viisi miljoonaa peliprojektia ja saanut loppuun vain pari.

Share This:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.