Fiiliksiä Overwatchista

Overwatch on mm. Diablo-pelisarjasta tunnetun Blizzardin ensimmäinen uusi ip pieneen (tai ei edes niin pieneen) ikuisuuteen. Se on moninpelattava räiskintä, minkä ote on lähempänä Team Fortress 2:sta kuin Battlefieldiä.

En yleensä osallistu betoihin ellei sitten kyseessä ole vastustamaton Early Access -peli, mutta Overwatchin kohdalla päädyin tekemään poikkeuksen. En edes pidä moninpelattavista räiskinnöistä, mutta upea graafinen tyyli houkutti mukaansa virtuaalisille kunnian kentille.

Laajennetun viikonlopun kestäneen betan aikana ongelmia ei ilmaantunut kuin yhtenä aamuna, silloin yhteyspätki, muut pelaajat olivat näkymättömiä ja jossain vaiheessa oma asekin oli näkymätön.

Helvetin hauskaa oli ja kerkesinkin pelata itseni 13-14 tasolle. Valtaosa peleistä kului Widowmakerillä, joka on englantia ranskalaisittain puhuva tarkka-ampujatar eli miltei kuin minulle luotu hahmo. Todella mukava hahmo pelata, millään muulla hahmolla en tainnut onnistua yhden laukauksen tappoihin. Muita enemmän toimintaa nähneitä hahmoja olivat raketteja syöksevä Pharah ja Mercy.

Miltei kaikki kentät olivat erinomaisia. Kokoajan tietää minne pitää mennä ja kokoajan voi luottaa siihen, että sinne myös pääsee ilman sokkeloihin eksymisiä. Jopa ensimmäisillä pelikerroilla kartat tuntuivat selkeiltä vaikka enemmän niistä tietysti saakin irti vasta tutustumisen jälkeen. Ainoa huompi kenttä oli se yksi Gibraltarilla, missä hyökkäävä osapuoli joutuu heti alussa tappolaatikon sisään ja yleensä myös jumiutuu sinne minuuteiksi.

Se mikä minua pelissä hirvittää, on sen hinta: 39,90 € on aika paljon pelistä jota oli kiva pelata erä tai pari muutaman kerran päivässä. Kuinka kauan tuota jaksaisi pelata? Viikon? Pari viikkoa? Edes levelupit eivät tuo mitään muuta kuin uusia skinejä, moikkauksia ja sen sellaisia, joten varsinaisesta pelillisestä kehityksestä ei voida puhua. Meta tietysti kehittyy ja se vasta pelottavaa onkin: voiko Overwatchin pariin enää palata parin kuukauden päästä jolloin minulla mahdollisesti olisi varaa hankkia peli? Tällä hetkellä veikkaan, että pelaajien taitotasojen luokittelusta jo pari kuukautta myöhässä tuleville tulee aika kylmää kyytiä.

Tietysti pitää muistaa, että kyseessä on kuitenkin Blizzard. Diablot, WoWit, Hearthstonet sun muut eivät olleet mitään vahinkoja, joten eiköhän siellä ole varauduttu tulevaisuuden varalle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.